Falafel Stockholm – Vego Schmegan

Sugen på en riktigt god falafel? Välkommen till Vego Schmegan – i vår foodtruck kan du njuta av Stockholms bästa falafel. På vår meny finns även en rad andra supergoda rätter inspirerade av köken i Kalifornien, medelhavsområdet och mellanöstern!

Besök vår foodtruck (vi uppdaterar kontinuerligt var vi står för tillfället), hyr vår foodtruck eller boka in den för catering till ditt nästa evenemang! Vi har varit med och skapat trivsel och glädje på en rad evenemang i Stockholm. Vad vore en fest utan riktig god mat.

Falafel Stockholm – fräsch twist på en klassisk maträtt

Det finns nästan lika många varianter av falafel som det finns falafelrestauranger – men den gemensamma nämnaren är de friterade bollarna som oftast är gjorda på kikärtor men i vissa fall även på bondbönor (då blir bollarna gröna). Kryddningen varierar, men lök, persilja, koriander är ofta förekommande smakhöjare i en falafel. Det finns heller inga regler för hur man äter en falafel, i ett pitabröd, en rulle, i en wrap eller som en tallrik med tillbehör – everything goes, det viktiga är alltid smakerna.

Image result for nordiska museet

Falafel i wrap eller på tallrik

På Vego Schmegan har vi en variant av falafel som slår det mesta. Du kan få vår fräscha falafel, gjord på kikärtor, antingen som wrap eller tallrik med en perfekt mix av fräscha, näringsrika och kryddiga tillbehör. Vi serverar vår omtyckta falafel i Stockholm med hummus med tahini, fermenterad rödkålssallad, gurka, tomat, stark sår, samba (sås på mango), couscous och friterad aubergine. Vill du inte ha alla dessa tillbehör eller kanske något extra så är det bara att fråga, så kan vi säkert hjälpa dig. Inte många tackar nej till lite extra stark sås på sin falafel!

En bred meny med många spännande rätter

Kontakta oss för att hyra foodtruck där du kan avnjuta en riktigt god falafel, eller besök oss på plats i Stockholm. Vi har även en rad andra spännande rätter på vår meny som du kan hitta här.
Välkommen till Vego Schmegan – vi är bäst på falafel i Stockholm!